Zaterdag 24 maart was het voorjaarsconcert van de Renkumse Muziekvereniging Eendracht. Wie niet geweest is bij dit concert, heeft zeker wat gemist! Het concert werd voor het eerst gehouden in Doelum, en er was gekozen voor de gymzaal, zodat de zaal lekker vol zat. Het fanfareorkest van Eendracht trapte het concert af met Keep it up van Eric Swiggers, onder leiding van hun nieuwe dirigent Jan-Aart Ponstein. Ladyspeaker Ebertine Jurrius leidde de Zwaanriddersage in met het prachtige verhaal over de Zwaanridder en zijn vrouw, zodat het publiek nog meer kon genieten van het muziekstuk. Na de warme klanken van het wiegeliedje Hine e Hine sloot het fanfareorkest het eerste gedeelte af met The Universal Band Collection, een veelzijdig en afwisselend stuk, waar voor iedere luisteraar iets in zat. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst; en Eendracht hééft jeugd! Het leerlingenorkest liet een afwisselend programma horen; zij namen het publiek mee op zomervakantie, met een regenachtige dag, maar ook een overvol strand in A Summer Holliday. Ze lieten horen dat ze al goed kunnen samen spelen en niet terugdeinzen voor een onregelmatige maatsoort. Ook kunnen ze een solist goed begeleiden; in The Young Genius speelde Elisa op haar euphonium de sterren van de hemel; met haar mooie warme klank vulde zij de hele zaal. Na het popliedje My Way van Calvin Harris was het dan eindelijk de beurt aan de vijf superzenuwachtige kinderen van “Eendracht op Maat”.

Na de herfstvakantie zijn ze gestart in dit opstaporkest en nu al een echt concert geven! Met Ons eerste concert van Jaap Kastelein en Michiel Oldenkamp verbaasden zij de hele zaal met hun mooie klanken en goed samenspel. Begeleid door het leerlingenorkest van Eendracht speelden zij de Drie-noten-rock, Speel de blues, Cool Song en Steengoed. Het publiek bleef zo enthousiast applaudisseren, dat ze als toegift nog een keer het vrolijke Drie-noten-rock speelden waarbij het publiek gezellig meeklapte.
Na de pauze bracht de slagwerkgroep hun programma ten gehore, waarbij opviel dat ze wederom gegroeid waren, in samenspel en ritmiek. Er werd gebruik gemaakt van veel verschillende slagwerkinstrumenten, van gewone trom tot djembé,  en van schudei tot marimba.
Het fanfareorkest van Eendracht liet alle instrumentgroepen even schitteren in Joy, peace and Happiness, een heerlijk werk om na de pauze weer mee te beginnen. Een mooie mars, de Junioren mars, mocht niet ontbreken en na El Bimbo speelde het orkest Rikudim, vier Israëlische dansen met lastige maatsoorten.
Samen met de slagwerkgroep sloot het orkest het concert af met Total Toto, een stuk met veel slagwerk en waarbij het publiek niet stil kon blijven zitten.