Annejaap van Eersel
Annejaap van Eersel
De slagwerkopleiding is sinds september 2006 in handen van Annejaap van Eersel. Ook heeft hij de leiding over de slagwerkgroep.

Op negenjarige leeftijd werd Annejaap lid van de Chr. Muziekvereniging Crescendo in ‘s Gravenmoer. Daar leerde hij trommelen en na een vierjarige opleiding mocht hij meespelen in de drumband. In die tijd maakte de drumband de omschakeling van marcherend tamboerkorps naar concerterend podiumslagwerkgroep.
Naast slagwerker bij de drumband werd Annejaap ook slagwerker bij de brassband van Crescendo. Vier jaar lang volgde hij lessen op drumstel bij Marcel Weijtenburg van drumschool Stick Around in Waalwijk. Voor het eerst maakte hij kennis met pauken en andere melodische slagwerkinstrumenten tijdens de lessen van conservatoriumstudent Marcel van Vught in de zomer van 1999.

In het seizoen 2001/2002 volgde hij een tamboer-maîtrecursus aan het Centrum voor Amateurkunst (CVA) te Tilburg onder leiding van Jan Peeters. Vanaf 2003 startte hij bij hetzelfde CVA met de cursus slagwerkinstructeur onder leiding van Ria Kornet, Robbert Houtkamp en Jos Schroevers.
In februari 2006 behaalde hij zijn diploma voor allround slagwerkinstructeur (melodisch en ongestemd) wat erkend wordt door de Bond van Orkestdirigenten en instructeurs (BvO).

Tien jaar lang speelde Annejaap als slagwerker bij brassband Crescendo en vijftien jaar musiceerde hij bij slagwerkgroep Crescendo. In 2004 nam Annejaap de leiding van de jeugd- en grote slagwerkgroep van Crescendo over van zijn voorganger instructeur Cees van Eersel. Om zich op melodisch gebied verder te ontwikkelen volgde Annejaap van 2007 tot 2012 lessen op marimba bij Ruud Diederiks van het Kunstpodium in Dongen.

Naast instructeur en slagwerkdocent bij muziekvereniging Eendracht uit Renkum is Annejaap momenteel docent/instructeur bij Chr. Muziekvereniging UNI uit Katwijk en de slagwerkgroep van Chr. Muziekvereniging Crescendo uit ’s Gravenmoer.