Op zaterdagavond 15 april geeft het orkest van Muziekvereniging Kunst en Volharding, onder leiding van dirigent Sjef de Kort, een speciaal concert. Na het succesvolle Winterconcert in de St. Corneliuskerk, is het nu tijd voor het Voorjaarsconcert in De Lèghe Polder.

Naast het orkest van Kunst en Volharding, treedt ook de Renkumse Muziekvereniging Eendracht op, onder leiding van Arno Groeneveld. Op uitnodiging komen zij naar Beuningen voor een bijdrage aan dit uitwisselingsconcert. De avond wordt geopend met een optreden van het Plusorkest (het leerlingenorkest van Kunst en Volharding), onder leiding van Mieke van Bracht.

Voor het Voorjaarsconcert is een divers muzikaal programma samengesteld, waarbij het orkest van Kunst en Volharding beeldende muziekstukken binnen het thema ‘Strijd’ laat horen. Middels muziek uit bekende films, waaronder A bridge too far en Star Wars, wordt de luisteraar meegevoerd langs spannende momenten uit de geschiedenis.

Voor de liefhebber van (blaas)muziek is dit concert een absolute aanrader. Tevens is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van het orkest en de muziekopleiding van Kunst en Volharding.

Het concert begint om 20:00 uur in S.C.C. De Lèghe Polder (Schoolstraat 16, Beuningen), de entree bedraagt €2,-.