In navolging van Theo, stelt nu ook Ester Dekkers zich voor als bestuurslid:

Mijn naam is Ester Dekkers.

Ik maak muziek vanaf mijn 6de jaar. Ik begon met AMV.  Een goede basis waar je kennis maakt met noten lezen, ritmiek en verschillende instrumenten. Ik wilde graag sopraan sax spelen, maar ik was nog wat te klein. Ik heb nog 2 jaar blokfluit gespeeld en in het jaar dat ik 10 werd begon ik op sopraan saxofoon. Toen ik ging studeren in Wageningen heb ik een tenorsaxofoon gekocht en heb in verschillende samenstellingen muziek gemaakt!  Ik ben in 2008 in Renkum komen wonen en in 2010 ben ik bij Eendracht lid geworden. Ik heb er veel plezier in om samen met anderen muziek te maken en dat wil ik graag overdragen op jonge kinderen.

Het is leuk en goed om met muziek bezig te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat muziek maken niet alleen de creatieve ontwikkeling stimuleert, maar ook de cognitieve ontwikkeling. Kort gezegd, muziek maakt slim! Maar muziek doet meer. Het helpt kinderen bij hun sociaal emotionele ontwikkeling. Van muziek kan je blij worden, of melancholisch, muziekonderwijs leert je deze gevoelens (her)kennen. Ook leert het je luisteren, je oren te spitsen, het leert je om muziek te waarderen, en het leert je anderen te waarderen. Daarnaast geeft het je een kijkje in de keuken van ons culturele erfgoed. Niet alleen door ernaar te luisteren, maar vooral ook door het zelf te beoefenen. Zo’n rijke oogst gun je toch iedereen?

Dit is de reden dat ik mij binnen het bestuur wil inzetten voor de jeugd!