Vanaf zondag 27 mei tot en met zaterdag 2 juni a.s. vindt voor de 73e keer de Anjeractie 2018 plaats: de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds om cultuur en natuur in de buurt levend te houden. 50% van het opgehaalde geld is voor eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur- en natuurprojecten in de omgeving. Ook leden van de Renkumse Muziekvereniging Eendracht gaan langs de deuren om geld op te halen.

Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds lokaal en nationaal jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Denk aan de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.

Leden van Eendracht zullen in Renkum weer aan de deur komen met de bekende collectebus. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in onze eigen regio. Geef ook en houd cultuur in je buurt levend!

Heeft u onze collectant gemist, woont u in een andere wijk of heeft u om andere reden niet kunnen bijdragen? U kunt ook online doneren! Ga naar https://gelderland.anjeractie.nl/club/renkumse-muziekvereniging-eendracht/