Wie zaterdag 16 april niet naar het voorjaarsconcert van de Renkumse muziekvereniging Eendracht is geweest heeft echt iets gemist! Een erg afwisselend concert met vele en bijzondere solisten.

Het orkest trakteerde het publiek op ‘Prelude for an occasion’ van Edward Gregson, een prachtig werk om het concert mee te openen. Na ‘A new life’ waarbij de euphoniums van Eendracht lieten horen dat zij over een mooie klank beschikken, was het in ‘’t Ministerie van Fanfare’ van Jacob de Haan goed te horen dat Eendracht onder leiding van hun nieuwe dirigent al flink vooruit is gegaan in klank en samenspel. In Morricone’s Melody soleerde altsaxofoniste Lieke en liet Eendracht horen prima te kunnen begeleiden.
Daarna werd het publiek verrast met een optreden van de AMV groep van Ritmiek Muziek die met het fanfareorkest samen ‘de Blokfluit Rap’ ten gehore bracht. Enthousiast lieten zij horen al een flinke noot mee te kunnen spelen. Ook het publiek werd door dirigent Arno Groeneveld aan het werk gezet bij ‘Muziek is cool’. Zo werd er al snel door de hele zaal samen muziek gemaakt. Natuurlijk hoopt Eendracht dat er vele AMV leerlingen zullen doorstromen naar uiteindelijk het B-orkest en in ieder geval men erg enthousiast leert muziek maken.
Nadat altsaxofoniste Cora werd gehuldigd door de voorzitter omdat zij inmiddels al 40 jaar trouw Eendracht-lid is sloot Eendracht hun voor de pauze gedeelte af met een mars.
De slagwerkgroep onder leiding van AnneJaap van Eersel begon haar programma met ‘Power Hit’, waarbij de melodische slagwerkinstrumenten een zeer belangrijke rol hadden. Dat ze ook een ouderwetse mars kunnen slaan bewezen zij met ‘American drum corps beats’. Het was goed te horen dat de slagwerkgroep sterker is geworden in de melodische slagwerkinstrumenten in ‘Coldplay hits’.
Na de pauze was het b-orkest aan de beurt met ‘Circus Delight’, zij namen het publiek mee naar het circus met een vrolijke binnenkomst, een olifanten act, acrobaten en een verdrietige clown, met als afsluiting een parade waar alle artiesten van het circus nog eens terug kwamen. Het is een klein clubje, maar wel een waar toekomst in zit!
Het Fanfareorkest vervolgde het concert met populairder repertoire van Robbie Williams, Adele, Queen en Gloria Estefan. Bij het werk ‘Thrift Shop’ van Ben Haggerty was te horen dat Eendracht beschikt over diverse solisten van jong tot oud. Tot slot liet Eendracht horen dat ook een fanfareorkest Armin van Buuren kan spelen. ‘This is what it feels like’ klonk alsof Armin van Buuren er zelf bij was. Omdat het publiek toch nog niet weg wilde speelde Eendracht nog een keer Thrift Shop met zo mogelijk nog meer enthousiasme als de eerste keer.