De Renkumse Muziekvereniging “Eendracht” verzorgt de muzikale opleidingen zelf. Dat wordt gedaan door middel van professionele docenten. Ook wordt er, bijvoorbeeld met muziekexamens, samengewerkt met muziekschool ’t Venster in Wageningen.

Hieronder stellen we onze docenten aan u voor:

De saxofoonlessen worden gegeven door Annelies Hendriks.
Annelies begon op 11-jarige leeftijd met saxofoonles bij de muziekschool. Ze wilde graag bij de fanfare in het dorp, daar heeft zij jaren met plezier gespeeld en veel geleerd. Zowel op muzikaal gebied als over gemeenschapszin. Ze studeerde bij Adriaan Valk op het conservatorium in Arnhem (Artez). In 2000 studeerde zij af als Docerend Musicus klassiek saxofoon en in 2002 behaalde ze haar Uitvoerend Musicus diploma. Als saxofoniste heeft de nadruk vooral gelegen op het uitvoerende vlak. Ze heeft veel ervaring in; solo-optredens, diverse project ensembles en muziektheater projecten. Zie ook haar website; www.annelieshendriks.nl

Marlies Stunnenberg – Van Roest geeft bij Eendracht de muzieklessen op het kleine koper (bugel, trompet en cornet) en ook de hoorns. Ook geeft zij de cursus MMJZ en leidt zij het B-orkest.  Nadat Marlies blokfluitlessen op de basisschool gevolgd had, vervolgde ze haar muzikale opleiding bij de Renkumse muziekvereniging “Eendracht”. Daar kreeg ze haar eerste bugellessen van Eendracht-lid Jan Derks. En later volgde ze bugellessen via muziekschool ’t Venster in Wageningen. Marlies heeft twee keer het conservatorium gedaan in Zwolle (conservatorium Constantijn Huygens). De eerste keer met het hoofdvak klein koper, hoofdinstrument bugel en de tweede keer met het hoofdvak hoorn. Ze kreeg les van Susan van Opstal en Petra Botma. Marlies speelt in diverse ensembles en natuurlijk speelt ze nog steeds bij haar “eigen” muziekvereniging Eendracht, geeft ze er de leerlingen les, leidt er ook het leerlingenorkest en inmiddels ook het opstaporkest “Eendracht op Maat”. Ook weten verschillende koperleerlingen uit de omgeving haar als koperdocente te vinden. Buiten haar muzikale werkzaamheden geeft Marlies ook les aan de basisschool (Prinses Beatrixschool in Wolfheze) als lerares in groep 3/4. Tijdens haar Pabo opleiding heeft ze een educatieve website gemaakt over de bugel. Deze site is nog steeds te vinden: De bugel-site.