De Renkumse Muziekvereniging “Eendracht” verzorgt de muzikale opleidingen zelf. Dat wordt gedaan door middel van professionele docenten. Ook wordt er, bijvoorbeeld met muziekexamens, samengewerkt met muziekschool ’t Venster in Wageningen.

Hieronder stellen we onze docenten aan u voor:

JosDe saxofoonlessen worden gegeven door Jos Baggermans.
Jos begon op 7-jarige leeftijd met saxofoon spelen bij “De Harmonie” Wageningen. Al gauw bleek saxofoon spelen voor hem een echte passie en het was geen verrassing dat Jos 10 jaar later op het conservatorium te vinden was. Na een jaar vooropleiding te hebben genoten studeert Jos nu aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, met als hoofdvakdocent Johan van der Linden. Jos geeft regelmatig concert met het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra, speelt in het jongNBE regio west en verzorgd verder concerten in verschillende samenstellingen.

Marlies Stunnenberg – Van Roest geeft bij Eendracht de muzieklessen op het kleine koper (bugel, trompet en cornet) en ook de hoorns. Ook geeft zij de cursus MMJZ en leidt zij het B-orkest.  Nadat Marlies blokfluitlessen op de basisschool gevolgd had, vervolgde ze haar muzikale opleiding bij de Renkumse muziekvereniging “Eendracht”. Daar kreeg ze haar eerste bugellessen van Eendracht-lid Jan Derks. En later volgde ze bugellessen via muziekschool ’t Venster in Wageningen. Marlies heeft twee keer het conservatorium gedaan in Zwolle (conservatorium Constantijn Huygens). De eerste keer met het hoofdvak klein koper, hoofdinstrument bugel en de tweede keer met het hoofdvak hoorn. Ze kreeg les van Susan van Opstal en Petra Botma. Marlies speelt in diverse ensembles en natuurlijk speelt ze nog steeds bij haar “eigen” muziekvereniging Eendracht, geeft ze er de leerlingen les en leidt er ook het leerlingenorkest. Bij de Heelsums Harmonie leert zij de kinderen samenspelen in hun leerlingenorkest. Ook weten verschillende koperleerlingen uit de omgeving haar als koperdocente te vinden. Buiten haar muzikale werkzaamheden geeft Marlies ook les aan de basisschool (Prinses Beatrixschool in Wolfheze) als lerares in groep 3/4. Tijdens haar Pabo opleiding heeft ze een educatieve website gemaakt over de bugel. Deze site is nog steeds te vinden: De bugel-site.