De Renkumse Muziekvereniging “Eendracht” verzorgt de muzikale opleidingen zelf. Dat wordt gedaan door middel van professionele docenten.

Hieronder stellen we onze docenten aan u voor:

De saxofoonlessen worden gegeven door Casper Dik. Casper studeerde klassiek saxofoon aan het Utrechts Conservatorium waar hij Cum Laude afstudeerde. Daarnaast studeerde hij directie aan het conservatorium van Amsterdam.

Als uitvoerend muzikant maakte Casper lang deel uit van saxofoonkwartet L’Imprévu. Dit kwartet won in 1996 “de Vriendenkrans”, toegekend door de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouw Orkest.
Momenteel is hij werkzaam bij het Kunstencentrum Het Klooster in Woerden waar hij naast saxofoondocent ook verbonden is als dirigent van een tweetal orkesten en de Big Band.
Bij verschillende verenigingen is hij werkzaam als dirigent en saxofoondocent. Als dirigent bij Kunst en Vriendschap in Zoetermeer en bij de Koninklijke Harmonie Doorn. Bij deze verenigingen is Casper ook saxofoondocent.
Ook is hij docent bij muziekvereniging Linfano in Linschoten, bij de Koninklijke Harmonie Oosterbeek en sinds 2021 ook bij De Eendracht in Renkum.
Naast deze vaste werkzaamheden werkt Casper regelmatig met projectorkesten  aan diverse multidisciplinaire voorstellingen. Naast de vele optredens in Nederland maakte hij concertreizen naar o.a. België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Hongarije, Scandinavië en Engeland.

Marlies Stunnenberg – Van Roest geeft bij Eendracht de muzieklessen op het kleine koper (bugel, trompet en cornet) en ook de hoorns. Ook geeft zij de cursus MMJZ en leidt zij het B-orkest.  Nadat Marlies blokfluitlessen op de basisschool gevolgd had, vervolgde ze haar muzikale opleiding bij de Renkumse muziekvereniging “Eendracht”. Daar kreeg ze haar eerste bugellessen van Eendracht-lid Jan Derks. En later volgde ze bugellessen via muziekschool ’t Venster in Wageningen. Marlies heeft twee keer het conservatorium gedaan in Zwolle (conservatorium Constantijn Huygens). De eerste keer met het hoofdvak klein koper, hoofdinstrument bugel en de tweede keer met het hoofdvak hoorn. Ze kreeg les van Susan van Opstal en Petra Botma. Marlies speelt hoorn in het ensemble Caprice en natuurlijk speelt ze nog steeds bugel bij haar “eigen” muziekvereniging Eendracht, geeft ze er de leerlingen les, leidt er ook het leerlingenorkest en inmiddels ook het opstaporkest “Eendracht op Maat”. Ook weten verschillende koperleerlingen uit de omgeving haar als koperdocente te vinden. Buiten haar muzikale werkzaamheden geeft Marlies ook les aan de basisschool (Prinses Beatrixschool in Wolfheze) als lerares in groep 3/4. Tijdens haar Pabo opleiding heeft ze een educatieve website gemaakt over de bugel. Deze site is nog steeds te vinden: De bugel-site.