De Renkumse Muziekvereniging “Eendracht” verzorgt de muzikale opleidingen zelf. Dat wordt gedaan door middel van professionele docenten.

Hieronder stellen we onze docenten aan u voor:

De saxofoonlessen worden gegeven door Jos Baggermans. Jos werd op 29 januari 1995 geboren in een muzikaal gezin te Ede. Al op jonge leeftijd maakte Jos muziek met alles wat hij ter handen kreeg, ware het pannen of de oude instrumenten die in de kelder lagen. Toen Jos 7 jaar was moesten zijn ouders er echt aan geloven, Jos kreeg zijn eerste saxofoonles.
Als kind meende Jos saxofonist, componist of schrijver te worden. Dat laatste bleek toch niet bij hem te passen, dus stort hij zich volledig op de muziek. In 2011 begon hij aan de vooropleiding aan het Utrechts conservatorium en vervolgens begon hij zijn studie klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, bij Johan van der Linden.

In 2017 won Jos de publieksprijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours, waarna hij een jaar als laureaat, samen met Kristina Vårlid, concerten in heel Nederland gaf.
Jos heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Ryo Noda, Carl-Emmanuel Fisbach, Jean-Pierre Cnoops en het Apollo saxofoonkwartet.
Jos is regelmatig te horen met het MOV.ensemble, BAND, met pianist Andrey Nesterenko en in verschillende andere samenstellingen.
Jos over het saxofoon spelen: “Muziek is voor mij de eerlijkste vorm van communicatie. Je hoort wel eens, ‘muziek is een universele taal’, maar voor mij is het meer dan dat. Muziek gaat verder waar taal op houdt, zeker voor mij, ik kan me veel beter uitdrukken in muziek dan in woorden. Woorden zeggen niet altijd genoeg.”

Marlies Stunnenberg – Van Roest geeft bij Eendracht de muzieklessen op het kleine koper (bugel, trompet en cornet) en ook de hoorns. Ook geeft zij de cursus MMJZ en leidt zij het B-orkest.  Nadat Marlies blokfluitlessen op de basisschool gevolgd had, vervolgde ze haar muzikale opleiding bij de Renkumse muziekvereniging “Eendracht”. Daar kreeg ze haar eerste bugellessen van Eendracht-lid Jan Derks. En later volgde ze bugellessen via muziekschool ’t Venster in Wageningen. Marlies heeft twee keer het conservatorium gedaan in Zwolle (conservatorium Constantijn Huygens). De eerste keer met het hoofdvak klein koper, hoofdinstrument bugel en de tweede keer met het hoofdvak hoorn. Ze kreeg les van Susan van Opstal en Petra Botma. Marlies speelt hoorn in het ensemble Caprice en natuurlijk speelt ze nog steeds bugel bij haar “eigen” muziekvereniging Eendracht, geeft ze er de leerlingen les, leidt er ook het leerlingenorkest en inmiddels ook het opstaporkest “Eendracht op Maat”. Ook weten verschillende koperleerlingen uit de omgeving haar als koperdocente te vinden. Buiten haar muzikale werkzaamheden geeft Marlies ook les aan de basisschool (Prinses Beatrixschool in Wolfheze) als lerares in groep 3/4. Tijdens haar Pabo opleiding heeft ze een educatieve website gemaakt over de bugel. Deze site is nog steeds te vinden: De bugel-site.