Zaterdagavond 11 april was het voorjaarsconcert van de Renkumse muziekvereniging Eendracht in de sporthal van de Rijnkom.
Een speciaal concert, omdat het ook het afscheidsconcert was van dirigent Rudolf Weges. Rudolf nam na acht mooie jaren afscheid van het fanfareorkest van Eendracht.
Het thema van het concert was ‘Dans’, Eendracht liet verschillende dansstijlen horen. Van passodoble tot chachacha, waar de dansers en danseressen van MG Dance onder leiding van Marianne de Pagter op dansten.
Ook de slagwerkgroep onder leiding van Annejaap van Eersel, liet dit concert van zich horen. Zij brachten het publiek in Afrikaanse sferen met An African Impression, maar ook Slagerij van Kampen en Swingin’ Monkeys ontbraken niet.
Na de pauze sloot het B-orkest van Eendracht aan bij het thema ‘Dans’ met een Engelse wals. Werd er echte house muziek gespeeld in ‘House of Dance’ en swingend afgesloten met ‘South Street’
Hierna was het weer de beurt aan het fanfareorkest en de dansers van MG Dance.Rudolf sloot zijn laatste concert met Eendracht af met ‘Oldies forever’ waarin de saxen hun kunsten goed lieten horen.
Donderdag zal Eendracht beginnen met proefdirecties om een nieuwe dirigent uit te kiezen. Deze hopen zij bij hun volgende concert aan het publiek te kunnen voorstellen.
Eendracht is altijd op zoek naar nieuwe muzikanten. Heeft u zin om mee te spelen of wilt u meer informatie over de vereniging, kijk dan op de website; www.eendracht-renkum.nl Hier staan binnenkort ook meer foto’s op van dit geslaagde voorjaarsconcert.