logo mmjz

AMV (voorheen MMJZ; muziek maak je zelf)

Sinds het schooljaar 2015-2016 biedt muziekvereniging Eendracht in samenwerking met muziekschool Ritmiek Muziek de cursus AMV aan. AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. De cursus bestaat uit 25 lessen, waarin onder andere onderwerpen als ritme en noten lezen aan bod komen. Als instrument wordt hiervoor de blokfluit gebruikt.
Maar de cursus biedt meer dan dat! Door de samenwerking tussen muziekopleiding en –vereniging leren kinderen niet alleen de muzikale grondbeginselen; ook maken ze kennis met de muziekinstrumenten, het (leerling)orkest en de verenigingscultuur van Eendracht.
Tijdens de lessen komen verschillende muzikanten iets vertellen over hun instrument. Daarbij mogen de kinderen allerlei vragen stellen. Uiteraard mag er daarna ook op de instrumenten gespeeld worden! Ook ervaren de leerlingen tijdens de cursus hoe het is om in een orkest muziek te maken. Ze krijgen de kans om een repetitie en/of uitvoering van het leerlingenorkest mee te maken en oefenen met elkaar voor een heus concert ter afsluiting van de cursus.
De cursus AMV wordt gegeven door een docent van Ritmiek Muziek, met nauwe betrokkenheid van Eendracht. Hierdoor is de invulling van de cursus op hoofdlijnen vergelijkbaar met die van de cursus MMJZ (Muziek Maak Je Zelf), die Eendracht voorheen zelf organiseerde. Ook enkele andere muziekverenigingen uit de gemeente Renkum verlenen hun medewerking aan de cursus.
Meer informatie over de cursus AMV kun je vinden op de website van Ritmiek Muziek onder het kopje “Groepslessen”. Aanmelden kan via het inschrijfformulier, ook op de website van Ritmiek Muziek. Vermeld daarbij in het veld “overige vragen en opmerkingen” de naam Muziekvereniging Eendracht.

Wat kun je nu doen ná deze AMV-cursus?
Een muziekinstrument kiezen waar je op verder wilt en lid worden van Eendracht!
Welke instrumenten de Renkumse muziekvereniging Eendracht allemaal heeft kun je zien op de bladzijden van het instrumentarium (koperenblaasinstrumenten, saxofoons, slagwerk). Hoe het verder gaat met lid worden en met contributie kun je hier vinden!