Bij de cursus “Eendracht op Maat!” maak je kennis met muziek in orkestverband. Iedere week heb je een orkestles op donderdagavond in Renkum van 18.30 – 19.00 uur. Ook heb je wekelijks een individuele les op je instrument van 20 minuten, op afspraak met je docent. Je krijgt een muziekinstrument en lesmateriaal in bruikleen.
Je leert bij “Eendracht op Maat!” wat een dirigent doet, wat de instrumenten in een fanfareorkest zijn én hoe ze klinken, samen spelen, naar elkaar luisteren,  ritmes en noten lezen, plezierig muziek maken en dat allemaal met een uitdagende muziekmethode.

Welke instrumenten zijn er bij “Eendracht op Maat!”?
Trompet, bugel, hoorn, bariton, euphonium, trombone, saxofoon en slagwerk. Je kunt je instrumentenvoorkeur opgeven bij de eerste  twee snuffellessen in het begin van het schooljaar.

Hoeveel lessen zijn er bij “Eendracht op Maat!”?
wekelijkse individuele lessen van 20 minuten, op afspraak met de docent, wekelijkse orkestlessen van ongeveer 30 minuten op donderdagavond van 18.30 – 19.00 uur in de Doelum. We houden rekening met de schoolvakanties (regio Zuid).

Voor wie is “Eendracht op Maat!”?

“Eendracht op Maat!” is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool.

Wat kost “Eendracht op Maat!”?
“Eendracht op Maat!” kost 295 euro, voor het totaalpakket van de individuele- en orkestlessen, inclusief leeninstrument en lesmateriaal.

Wanneer begint “Eendracht op Maat!”?
Dat is nu nog niet precies bekend. Maar bij voldoende aanmeldingen gaan we zeker van start!

Hoe kan ik me aanmelden voor “Eendracht op Maat!”?
Je kunt het opgaveformulier van de folder invullen en inleveren, of een mailtje sturen (met je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum) naar:  secretaris.eendracht.renkum@gmail.com

Wat na “Eendracht op Maat!”?
Na het eindconcert/diploma-uitreiking stop je bij “Eendracht op Maat!”. Je kunt er dan voor kiezen om verder te gaan op je instrument en door te stromen naar het leerlingenorkest en/of de slagwerkgroep. Je hebt dan al ervaring op gedaan in een orkest en zal zo gemakkelijk mee kunnen komen met het leerlingenorkest of de slagwerkgroep.
Je maakt bij “Eendracht” dus al snel muziekvrienden waarmee je doorstoomt naar het volgende orkest.

Lijkt het je leuk om een keer te komen luisteren, dan ben je van harte welkom.
“Eendracht op Maat!” repeteert o.l.v. Marlies Stunnenberg – Van Roest in de cultuurzaal van Doelum.