Afgelopen zaterdag 15 november hield Eendracht haar jaarlijkse najaarsconcert. Dit jaar met het thema Legends in Music.

Eendracht begon het concert met de legendarische mars ‘Arnhem’ van Kelly. Gevolgd door de klassieke ‘Legends’ van Viva Verdi, met onder andere het voor het publiek zeer bekende La donna e mobile.
Ladyspeaker Ebertine Jurrius kondigde ieder werk geanimeerd aan en achter het orkest kon het publiek op de beamerpresentatie naar bijpassende beelden kijken.
Het publiek genoot zichtbaar van Waltz no 2 van Shostakovich met mooie saxofoon en trombone solo. Met Bizet in Swing sloot Eendracht hun voor de pauze gedeelte af.
Het b-orkest liet met hun vrolijke werken Sunny Samba en March Rondo horen dat zij al heel wat in hun mars hebben. Dit belooft wat voor de toekomst. Overtuigd speelden zij Poskok, zodat het publiek vrolijk de pauze in kon gaan.
Bij de slagwerkgroep liet Dennis horen dat hij een goede drumsolo kon geven in ‘Rockmarch’. Het publiek werd razend enthousiast bij ‘Played a Live’; Jan Willem liet horen hoe mooi mallets bij de groep kunnen klinken en het publiek klapte met hem mee.
Na deze mooie klanken was het de beurt weer aan het fanfareorkest onder leiding van Rudolf Weges, met de meer pop-Legends. In Bohemian Rhapsody was goed te horen dat de saxofoongroep prima op elkaar ingespeeld was. Abba mocht natuurlijk niet ontbreken bij dit concert met oa.Dancing Queen, Mama mia en met een prachtig trompetduet in Fernando van Rozemarijn en Han. Natuurlijk was er dit concert ook aandacht voor the Beatles; All you need is love, Michelle, Let it Be en vele andere nummers kwamen aan bod in het veelzijdige werk Brillant Beatles in een arrangement van Peter Kleine Schaars. Na de Glenn Miller Parade kwamen er ook Hollandse Hits aan bod, van zangers als Jan Smit, Nick en Simon, Gerard Joling en Rood van Marco Borsato.
Zaterdag 11 april zal Eendracht op nieuw te horen zijn in hun voorjaarsconcert met als thema ‘Dans’. Een datum om vast in de agenda te noteren!