Zaterdag 26 november was het najaarsconcert van de Renkumse muziekvereniging Eendracht. Dit keer in de Nederlands Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Renkum.  Thema van het concert was Family & Friends; daarom was het bevriende orkest het Vaassens Fanfare Corps te gast in Renkum.
Al voor je de kerk binnen kwam, was het duidelijk dat iedereen er welkom was. De ingang en oprit werd verlicht door vele lichtjes, het straalde veel gezelligheid uit.

Eendracht begon het concert met de spetterende openingsmars Arsenal van Jan van der Roost. Het prachtige Stal Himmel, met mooie euphonium lijnen, van Alan Fernie klonk prachtig in deze kerk. In Raneffa van Jan Bosveld kwamen alle instrumenten uitgebreid aan bod en vooral het tweede gedeelte was een heerlijk feest om naar te luisteren. De trompetgroep van Eendracht liet horen een super team te zijn in Blow the Trumpets van Harm Evers. Je kon zien en horen dat zij met veel plezier dit stuk ten gehore brachten. Ook de slagwerk groep deed mee aan dit concert. Dit keer niet als zelfstandige groep, maar als extra toevoeging achter het fanfareorkest. Hierdoor klonken de ritmes in African Symphony van Van McCoy en Hit it! van Steven Verhelst extra goed. Je waande je in Afrika bij de olifanten in African Symphony en de slagwerksolo in Hit it! was dit keer extra aangekleed door de vele slagwerkhanden achter het orkest.

Met Rhythm Forever van Andreas Schulte sloot Eendracht het voor de pauze gedeelte af. Met deze vrolijke klanken kon het publiek aan de koffie en aan de taart die door Eendracht, met de actie Heel Eendracht Bakt, voor deze gelegenheid gebakken was. Deze actie leverde zo’n 135 euro op!
Na de pauze waren de Friends aan de beurt. Vaassens Fanfare Corps liet haar prachtige fanfare klanken horen in Jubilance van Benjamin Yeo. In Elegi I van Jacob de Haan werden rustige gedeeltes afgewisseld met wilde woede-uitbarstingen van jaloezie. In The Chronicles of Narnia was de muziek geheimzinnig en moest je denken aan heksen en tovenaars. De sopraansax speelde een mooi solo in Going Home net als de beroemde saxofonist Kenny G.  Met het bekende stuk The Mask of Zorro en Joe Cocker in Concert sloot het Vaassens Fanfare Corps het concert af.. Hierna kon men nog even heerlijk taart eten achter in de kerk en met een voldaan muzikaal gevoel naar huis.